16 Μάρτιου 2015, Πολιτιστικό κέντρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ - Fashion Gallery Μάγδα Καλέμη Fashion Gallery Μάγδα Καλέμη
Fashion Gallery Μάγδα Καλέμη

16 Μάρτιου 2015, Πολιτιστικό κέντρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Μπορεί η παράδοση να δέσει με τη νεωτερικότητα;;;; Ένας ράφτης της εποχής των παραμυθίων μέσα απ’ τη διαχρονικότητα του ονείρου, θα ”ράψει” ρούχα με θέματα απ’ τη ζωη! ένας τραγουδόποιος δίπλα του θα τα τραγουδήσει, ενώ θα περιδιαβαίνουν χαρούμενα ξωτικά! Αφήγηση, μόδα και τραγούδι δένουν αρμονικά σ’ ενα δρώμενο μαγικό, γιατί η ζωή θέλει τελικά το παραμύθι της…. ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Δημήτρης Προύσαλης ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ, ούτι: Σπύρος Πετρουλάκης ΚΙΘΑΡΑ: Ανδρέας Ίσαρης ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΡΟΥΧΩΝ, ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ & ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μάγδα Καλέμη Ηair styling & Make up artist: Δημήτριος Γκίκας

Μάγδα Καλέμη

στο 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα. μια πόλη παραμύθια 2015»

Εξι μοναδικές δημιουργίες της γνωστής ενδυματολόγου και στυλίστριας Μάγδας Καλέμη πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Έξι φορέματα και ένα παραμύθι», που ανεβαίνει το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο).

Το δρώμενο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα. μια πόλη παραμύθια 2015». Θέμα του είναι οι ιστορίες που πλέκονται γύρω από τα έξι φορέματα της Μάγδας Καλέμη. Η βασική ιδέα της παράστασης έγκειται στο πάντρεμα της παράδοσης με την νεωτερικότητα. Η πρωτοτυπία της συγκεκριμένης προσέγγισης αφορά το ότι για πρώτη φορά παγκοσμίως φορέματα δημιουργημένα με την αισθητική της σημερινής μόδας, συνδιαλέγονται με τις φόρμες του παραδοσιακού παραμυθιού. Σύμφωνα με την ενδυματολόγο, αυτός ο συγκερασμός προκύπτει από το ότι: «Κατά τη διάρκεια των αιώνων προκύπτει ότι η μόδα και ο πολιτισμός δεν είναι έννοιες αντίθετες, αλλά αλληλοσυμπληρούμενες».

Η παρουσίαση των φορεμάτων γίνεται μέσα από την αφήγηση του Δημήτρη Προύσαλη και τα τραγούδια του Σπύρου Πετρουλάκη, που πατούν με στιβαρότητα αλλά και λυρισμό πάνω στην ελληνική παράδοση. Τα πρωτότυπα τραγούδια της παράστασης, γραμμένα ειδικά για το κάθε ρούχο, ερμηνεύονται από τον ίδιο τον συνθέτη-στιχουργό, ο οποίος παίζει και ούτι επί σκηνής, ενώ στην κιθάρα τον συνοδεύει ο Ανδρέας Ίσαρης. Στις 16 Μαρτίου η παράσταση παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στο κοινό. Η πρώτη φορά ήταν πριν από δύο χρόνια στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Παραμυθιού στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, Παραμύθια και Μύθοι στου Κενταύρου τη Ράχη.

Κάθε ρούχο, ένα τραγούδι. Κάθε τραγούδι, μια ιστορία.

 Γυναικεία Ρουχα - Βραδινά Φορέματα - Μοντέρνα Ρούχα Γυναικεία ρούχα, Μοντέρνα ρούχα, Βραδινά φορέματα, Βραδινά ρούχα Γυναικεία Ρούχα υψηλής αισθητικής, Βραδινά Φορέματα κορυφαίας ποιότητας σε μια μοναδική collection με μοντέρνα ρουχα Collection ρούχων για όλες τις απαιτήσεις